Monday, January 31, 2011

PcPlanet Annual Dinner


29 Januari 2011

Annual dinner at hotel area Puchong



















Sunday, January 16, 2011

New!

 .


Assalamualaikum pada para-para reader sekalian!


16 Januari
4:45am




Howw yeahhh!!
My new window!! ;D

suke!

suke!

suke!

suke!

suke!

suke!

oke tak perlu kuut 'suke' tu banyak-banyak semata-mata nak ekspresikan betapa heppynye aku dengan window yang baru aku install ni.. ^_^




Aku juga tidak lupa untuk menukar 'persona' untuk firefox ku~ ;D

Nampaknye tema ku kali ni adalah kehitaman..
Sempena warna kulit ku yang agak hitam ni.. ~_~''

Ahh lupe!
Lappy ku juga kelihatan seperti baru sebab tadi mase kerja, aku gune cleaning kit dan bersihkan screen lappy yang da agak uzur akibat di 'explore' oleh adik-adik ku.. >_<
 
 
p/s : pasni nak beli laptop skin plak please? :D
tapi rasenye, better beli lappy baru? :3
uuuh, da 2 tahun lebih lappy ni setia bersama ku..
i LOVE u soo much lappy~ ;)
 
 
.

Saturday, January 15, 2011

Cik Ewa

.

Dengan lafaz bismillah..
Assalamualaikum ku ucapkan sebagai pembuka selera..


14 Januari

Hari jumaat yang owww yeah sebab ade 1 kelas je!!
Intensive English name kelas yang diberi..
Mdm Zarita Zainuddin merupakan lecturer yang mengajar kami..
Hari ni mdm pecah-belahkan kami kepada beberapa kumpulan..
Dan aku ter-masok ke dalam kumpulan 4 yang terdiri daripada :


Encik Shafiq yang cool!

Cik Dira yang cover ayu..

dan Cik Ewa yang cover cute.. :p


Orait Cik Ewa!
Anda adalah insan yang bertuah!!
Tawuu kenapa?
Sebab anda adalah classmate pertama yang masok dalam blog ku!
Tahniah tahniah! ; )
jangan kembang lak ea? :p





Haaa ni la dia cik Ewa!
Kalo sape-sape cakap dia cute..
Korang better g check mata korang cepat-cepat..
Maybe mata korang tu ade kanser kornea.. ~_~''
Tapi aku rase dia memang agak cute pong..
cisss... >_<
I better check my eye after this.. @_@

Neway, tenks wehh sebab pinjam kan nota bookkeeping.. (BK)
Event aku ta berapa nak paham pasal account ni..
Nanti kalau aku tak malu, aku suwo kaw ajar ea?
*wink wink ;)
tapi aku prefer suwo laki ajar dulu.. ~_~''


Dan..
Time IE, kalau kaw ta paham any words..
Kaw tanye je kamus bergerak, Incik Shafiq..
Dia terer BI kot?
Kalau Incik Shafiq ta tawuu, baru la kaw bukak kamuss..
Haaa kan jimat masa, wang dan tenaga? :D


Oke oke..
Dan kepada para-para jejaka di luar sana!!


Dia da berpunye~
Bhahaha! ;D



p/s : uui Cik Ewa, aku men amek je gambar-gambar tu dari fb kaw..
papehal kalau aku tersilap pape, bagi tawuu taw?
nanti aku try test cube perbetuulkan.. : )


.

Monday, January 10, 2011

IPB

.




Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum.



10 Januari 2011



Hari pertama datang kelas setelah 5 hari orientasi yang agak best!!
Ohhh lupe lak.. 
Aku kini dah sambung study!
Yeaaaaayyy!! ;D
Right now, ku study di Institut Profesional Baitulmal..
Mengambil course LCCI-IQ selama setahun setengah..
Sambil study, still lagi kerja dekat PcPlanet.. :)



Kelas dimulakan dengan Intensive Mathematics..
Miss Muna Shakir bt Ghazalli adalah lecturer kami..
Ni lah dia~



Nampak macam sangat muda kan kan? :D
Orangnye sweet sweet sour..
Seorang yang periang!
Dan bersuara agak kuat.. 
Jejaka di luar sana, harap maap..
Dia da berpunye.. : )



Kelas ke 2 plak kelas MPW1133..
MPW1133 adalah kelas Pengajian Malaysia..
Ianya berbeza dengan Pengajian Am STPM..
Ciss ta dapat aku nak transfer credit.. >_<
 Kelas incik Muhamad Fitri..
Lecturer ni best gila sebab dia kuat bahan orang..
Tak pasal-pasal tadi aku pun kena bahan..
Kelas dia memang happening! :D



Alhamdulillah kelas MPW1113 aku ta perlu hadiri..
Tu adalah kelas Bahasa Melayu..
Sape tak dapat credit time SPM, terpaksa hadiri kelas tu.. >_<



Ahh anyway!!



8 Januari 2011



HappyBeddae cik Norien Nor Wong!
Semoga cik penghuluwati (penguli) panjang umur,
murah rezeki, dan sukses di dalam apa jua yang cik ceburi..
Aminnnn.. : )
p/s : nak numbo tipon bleyh? haha! ;D juz kidding oke? :p



Later kalau ada masa, ku perkenalkan member-member baru ku.. : )



.